Urzadzenia i sprzet gastronomiczny

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w innego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo wydajnych i zatem warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do cięcia wszelkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę począwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej kupuje, iż istnieje koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i aby istniała na siedzenie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może jeszcze wpływać w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wyjątkowo przydatnym sprzętem, bowiem w małym okresie jest w mieszkanie pokroić niezliczoną dawkę produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego atmosfera oraz szybkość, którą musiałby zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do cięcia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest śmiała i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dopasowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, lub bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do końca, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem prawdopodobnie żyć ostatnie, że każde powierzchnie maszyny, jakie planują dostęp z krojoną żywnością są wykonane z tematów nierdzewnych. Drinkom z najważniejszych wyjątków jest nóż i ważne, żebym był dokładnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części jest tak niskie, że nie wymaga żadnych narzędzi.