Pos graduacao gastronomia estacio

Program pos gastronomia to plan sprzedaży kelnerskiej, który zapewnia prowadzenie skutecznej i dużej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta opiera się o dokumenty magazynowe oraz dokumenty ze sprzedaży.

 

W relacji od typie pracy możliwa jest wszystka centralizacja wprowadzanych danych, ale też bezpośrednio w własnych lokalach. Prosto z projektu do klubów dostarczane są informacje: o produktach, jakim może posiadać, o organizacji lokalu, i o wartościach zakupu i zbytu.
Chwaląc się zebranymi w bazie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na środki.
Dane przygotowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, mówi on rzadko jednego sposobie księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program jest wiele dobrych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na podstawie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
opowiada o przekroczonym stanie magazynu,
opowiada o składnikach brakujących do wykonania potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zbyty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Wielką zaletą programu pos gastronomia jest szansa synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na jakich postrzegana jest sprzedaż. Dzięki temu dodatkowe jest wykonanie, skomputeryzowanego systemu rozliczania począwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z pewnej strony nadaje do kas dane o produktach, kelnerach, z innej strony czerpie z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie chcą od obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany danych realizowana jest w rodzaj automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w dużo popularny, i jednocześnie odpowiedni rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, przez takie podejście, nie tracą momentu na zbędne czynności, a wszą uwagę mogą skupić na obsłudze klienta.