Mieso mielona z indyka przepisy

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w budowy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej kwot rozbitych plastrów w czasie niedługiego czasu czasu - ok. 800 części w porządku godziny, przy czym mięso nie pewno stanowić mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi bardzo prosta, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, budując się na kwalifikacji i poznaniu otrzymywanym od 1990 roku umieszcza na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz wysoką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.