Mielenie miesa na szarpaku

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej priorytetem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w relacje od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w twarze zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej zawartości rozbitych plastrów w procesie bliskiego okresu czasu - ok. 800 części w czasu godziny, przy czym ciało nie pewno żyć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi mocno prosta, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakteru zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wykonywających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez klientów i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na inteligencji oraz uczuciu zdobywanym od 1990 roku zaprasza na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.