Kotlet schabowy w jajku i mace

Tajemnicą idealnego schabowego, czy same kotleta wołowego, jest jego dobra struktura. Nazywa to, że aby uzyskać mięso nie tylko jedyne w stylu, a także odpowiednio kruche, jasne i przygotowane, trzeba nadać mu prawidłową grubość, lub jeszcze może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest niezastąpiony w naturalnym gospodarstwie domowym, w którym potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na chwila dni, jednak jest ostatnie potrzebny zakup do punktów gastronomicznych, w jakich codziennie wykonywa się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszystkiej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co stanowi szalenie istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których podaje się dużo kotletów schabowych, bądź w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie daje się gotowe kotlety schabowe w długiej kwoty każdego dnia, kotleciarka jest koniecznym zakupem. To natomiast pewna inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w normalne miejsce urządzenia, a po kilku sekundach przekazać go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często zatrudnia się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich bliskiej i lekkiej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas robienia kotletów najwięcej czasu interesuje nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do osiągnięcia jest wiele, wówczas warto sięgnąć po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, by uprościć nam pracę, i przyspieszyć wszelki proces tworzenia potrawy dla własnej wygody.