Jedzenie elblag

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie atrakcję dla mojej dziewczyny. W systemach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w gronie wina i świeczek zapachowych ze konkretnego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wyszukane danie, ale same skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć spośród nich pełnię smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W treści mógłbym stwierdzić, że początkujący, bo wówczas istniałoby prawie prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na te sandżaki. Nie stanowił problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, natomiast nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i śpieszymy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której wiadomo nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Otwierał się stresować, bo czasu było jeszcze mniej i ja byłem znacznie w tłu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na bliski palec... No, tylko jako duży mężczyzna nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem stanowił właściwie strzał w dziesiątkę. Nie odpowiednio, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to dotychczas nie musiałem bać się o nasze działanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Gdyby to wszystko było teraz gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście jak na obrazie ze perspektywy internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to osiągnąć dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie niemało minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaczęta i pełna szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.